Maatschappelijk engagement

Maatschappelijk engagement

Als woonzorgcentrum heeft wzc Home Elisabeth ook een maatschappelijke rol te vervullen, daarom werken we graag samen enkele partners en vzw’s in de buurt. Enkele fijne samenwerkingen in de kijker:

 • Maatwerkbedrijf De Ploeg vzw
  Home Elisabeth doet via ESF mee aan twee projecten. Daarbij doen we onderzoek naar hoe medewerkers vanuit het maatwerkbedrijf de zorgteams kunnen ondersteunen. We zijn hier op zoek gegaan naar jobcreaties door opsplitsing van functies in de ouderenzorg. Daardoor komt er een win-win: een verlaging van de werkdruk in de zorg, activatie van sociale tewerkstellingen én meer tijd voor de bewoners.
 • Vzw WIRIC
  Vanuit vzw WIRIC komt Kristof tweemaal per week een namiddag helpen tijdens animatie activiteiten. Als het Moederdag is, gaan we snoeperijen kopen in hun ambachtelijke bakkerij om onze vrouwelijke bewoners en Zorgtoppers te trakteren.
 • Scholen
  De verschillende scholen in de omgeving komen langs voor activiteiten bij de bewoners of organiseren enkele optredens.
 • Lokale ondernemers
  Ben je een onderneming uit Sint-Truiden en heb je een leuk idee of wil je iets doen samen met onze woonzorgcentrum? Neem dan contact op met campusdirecteur Sarah Swinnen.

Wil je meer weten over Home Elisabeth of zit je
met een specifieke vraag? Contacteer ons!

 • Inez Vanmanshoven

  Wat mag je verwachten van ons?

  In dit huis gaan we mee met de tijd door in te zetten op innovatie. Bovendien is er hier een huiselijke sfeer. Doordat we zowel in het groen als in de stad gelegen zijn, is het hier een thuis voor iedereen. En zijn de bewoners gelukkig? Dan ben ik dat ook!      
  Inez Vanmanshoven
  Teamcoach Abdij
 • Julie Donné

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik ben het eerste contactpunt van de bewoners en hun familie. Ik geef hen een warme welkom en een warm thuisgevoel.
  Julie Donné
  Sociale dienst
 • Goele Winters

  Wat mag je verwachten van ons?

  Er is hier veel vrijheid voor de bewoners. Zo mogen ze bijvoorbeeld de stad in als ze dat willen. Ze mogen zelf nog veel beslissingen nemen. Het is hier echt een thuis voor de bewoners.
  Goele Winters
  Onthaal
 • Simone en Gaby

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  In Home Elisabeth mogen we onze familie ontvangen wanneer we maar willen. Daarnaast mogen we hier ook doen wat we graag doen. Ze vragen onze mening en proberen rekening te houden met onze wensen. Dat brengt vreugde.
  Simone en Gaby
  Bewoners wzc
 • Elza

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik ben hier graag. De cafetaria is fijn. We hebben het hier goed. Ik ga ook regelmatig naar de markt zodat ik zelf kan koken. Het is fijn dat we die mogelijkheid hier hebben.
  Elza
  Bewoonster assistentiewoning
 • André en Therese

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier goed om te wonen en te leven. We kunnen geen minpunten opnoemen. De verpleegsters zijn vriendelijk en gedienstig en we kunnen aan veel activiteiten deelnemen. Het is hier fantastisch!
  André en Therese
  Bewoners

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 68 30 38
phone