Geschiedenis van Home Elisabeth

Wzc Home Elisabeth of “de Home” is voor vele Truienaars een grote naam. Dat komt door de rol van de Zusters Augustinessen in onze stad Sint-Truiden. De Zusters Augustinessen richtten in 1968 Home Elisabeth op, zij startten met een capaciteit van 24 woongelegenheden.

In de periode tussen 1977 en 2002 kwamen er 26 plaatsen bij. In 2010 voegden we 26 assistentiewoningen toe aan de huidige campus. De afgelopen drie jaar werd er hard gewerkt aan een volledige renovatie van het verouderde gebouw én werd er ook ingezet op nieuwe plaatsen.

Ons woonzorgcentrum is vandaag uitgegroeid tot een moderne zorgcampus waar we allemaal samen verder bouwen aan een kleurrijk leven. We staan te popelen om nieuwe initiatieven te ontwikkelen die aangepast zijn aan de huidige maatschappelijke noden. Zo beschikken we over een woonzorgcentrum met 90 woongelegenheden en 29 assistentiewoningen waar de bewoner steeds centraal staat. Verder zijn er speciale plaatsen voorzien voor religieuze bewoners, zoals zusters en paters.

011 68 30 38
phone